Jongerenreizen Italië

Jongerenreizen Italië

In Italie wonen circa 58 miljoen inwoners en het heeft een oppervlakte van 301.323 km2. Het is een land dat bol staat van de cultuur. Je vindt er kunst op elke straathoek. Maar cultuur is niet het enige dat dit land te bieden heeft. Italie heeft namelijk een heerlijk mediterraan klimaat, mooie stranden, prachtige natuur en een bruisend uitgaansleven.

Communicatie en betalingsmiddelen Italie

De officiele voertaal van Italie is Italiaans. Voornamelijk in de grote steden en toeristische gebieden kun je er met Engels ook prima terecht. De valuta in Italie is de Euro. Je kunt makkelijk in het land zelf pinnen. Ook kun je er betalen met travellercheques en creditcards.

Waarom naar Italie?

Waarom Italie? Moet die vraag nog gesteld worden. Het land heeft alles wat je maar zoekt. Het bruist! Je hebt er prachtige kunst en musea maar ook moderne steden waar mode centraal staat en je erg goed kunt shoppen. Tel daarbij op dat je heerlijk kunt zonnen aan de prachtige stranden en dat je een bruisend uitgaansleven hebt in Italie en je vakantie kan niet meer stuk. Je zult je er geen moment vervelen!

Favoriete jongerenbestemming

Italie heeft veel mooi steden zoals Milaan, Rome en Venetie. Maar wil je genieten van de zon, zee, strand, veel jongeren en een bruisend uitgaansleven ga dan naar Rimini, Riccione of Follonica. Deze plaatsen staan gegarandeerd voor een enorm leuke en goedkope jongerenreizen! Rimini is de bekendste badplaats en al jaren erg populair bij jongeren omdat het weer er altijd goed is en het erg gezellig is. Riccione ligt maar 18 km2 van Rimini vandaan. Dit heeft het voordeel dat je makkelijk in beide plaatsen uit kan gaan want ook Riccione heeft een bruisend uitgaansleven en een prachtige enorm lange boulevard. Follonica ligt in Toscane en is nog niet zo bekend als Rimini en Riccione maar dat wil zeker niet zeggen dat hier minder te beleven valt!

Advertenties van onze partners

 • Follonica
  Jongerenreis Follonica

  Follonica ligt in de Toscane. Follonica is nog niet zo bekend maar het is een prachtige plaats die veel te bieden heeft. Het is erg centraal gelegen zodat je..

  klik voor meer informatie
 • Peschiera
  Jongerenreis Peschiera

  Peschiera ligt in Italie aan de zuidkant van het Gardameer. Peschiera is ook een historische stad en kan prima als uitvalsbasis gebruikt worden om naar..

  klik voor meer informatie
 • Riccione
  Jongerenreis Riccione

  Riccione is een badplaats aan de Adriatische kust. Rimini, Riccione en Cattolica liggen dicht bij elkaar waardoor het eigenlijk lijkt alsof je in een groot..

  klik voor meer informatie
 • Rimini
  Jongerenreis Rimini

  Rimini is een badplaats aan de Adriatische kust in Italie. Rimini heeft ruim 130.000 inwoners. Het is een badplaats die enorm veel te bieden heeft en vooral..

  klik voor meer informatie
 • Rosaline Mare 
  Jongerenreis Rosaline Mare

  Rosaline Mare ligt in Italie op ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Venetie aan de Adriatische kust. Het stadje beschikt over een mooi en breed zandstrand en is..

  klik voor meer informatie
 • Sirmione
  Jongerenreis Sirmione

  Sirmione ligt in Italie aan de zuidkant van het Gardameer. Het historische stadje ligt op een klein schiereiland in het meer.
  In Sirmione kun je tijdens je..

  klik voor meer informatie