Jongerenreizen Sirmione

Jongerenreis Sirmione

Sirmione ligt in Italie aan de zuidkant van het Gardameer. Het historische stadje ligt op een klein schiereiland in het meer.
In Sirmione kun je tijdens je goedkope jongerenvakantie gewoon met euro's betalen. Internetcafe's zijn in het stadje aanwezig. Sommige campings hebben ook computers. Natuurlijk kun je ook gewoon naar huis bellen maar dat is iets duurder dan internetten.

Het weer is altijd beter dan in Nederland, maar je kan ook pech hebben. In de zomer kan het ook veel regenen en zwaar onweer kan je goedkope jongerenreis misschien een domper geven. Er zijn hotels, appartementen en ook villa's te huur in het toeristendorpje. Om je goedkope jongerenreis nog voordeliger te maken kun je het best op een camping gaan staan. Sommigen zijn wel erg druk in de zomermaanden.

Vervoer Sirmione

Wanneer je met de auto gaat pas dan op met parkeren. Het is erg duur in Sirmione en bovendien zijn de parkeerplaatsen vaak vol. Wanneer je met de trein gaat neem dan het laatste stukje, bijvoorbeeld van Peschiera, de boot. Om het Gardameer te verkennen kun je boten huren, om zelfs met een oud stoomschip het Gardameer opgaan.

Stranden Sirmione

Veel hotels in Sirmione beschikken over privestranden. De hotels zijn wellicht te duur voor een goedkope jongerenreis en je zult het dus ergens anders moeten zoeken. Stranden zijn er genoeg in Sirmione maar sommigen bestaan uit kiezelstenen wat nogal zeer aan je voeten kan doen. 
Wil je tijdens je goedkope jongerenreis veel naar de discotheek dan ga je het moeilijk krijgen in Sirmione. Echte goede clubs zijn er namelijk niet. Wat er wel is, zijn de vele cefe\'s en restaurants in het dorpje. Allemaal heel gezellig en Italiaans, maar voor de echte clubbers is het waarschijnlijk niets.

Offerte jongerenreis Sirmione? Klik hier