Jongerenreizen Kroatië

Jongerenreizen Kroatië

Kroatie is een land in Zuid-Europa. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 57.000 km2 en telt bijna 4.5 miljoen inwoners. Het overgrote deel van de bevolking is katholiek en daarnaast is er nog een klein deel Orthodox. Kroatie staat bekend om haar vele schitterende nationale parken. Istrie is een schiereiland van Kroatie, het is vandaag de dag een belangrijk toeristenoord, met toeristen uit zowel west als centraal Europa.

Communicatie en betalingsmiddelen Kroatie

De officiele voertaal in Kroatie is Kroatisch, een Zuid-Slavische taal die het Latijnse alfabet gebruikt. Minder dan 5% van de bevolking spreekt hiernaast ook nog een andere taal. Op de toeristische plaatsen kan je je vaak ook redden met Engels. De valuta in Kroatie is de Kuna die omgezet kan worden in 100 Lipa. De Kuna is vrij stabiel ten opzichte van de Euro. In vrijwel alle plaatsen zijn geldautomaten en creditcards worden geaccepteerd.

Advertenties van onze partners

Waarom naar Kroatie?

Kroatie is een prachtig land waar het toerisme steeds meer uit de grond komt. De zee is in Kroatie het schoonst ten opzichte van alle andere landen van het Middellandse Zeegebied. Er zijn veel bezienswaardigheden maar ook tal van activiteiten voor jongeren.

Favoriete jongerenbestemming

Kroatie heeft een geweldige kustlijn en ook het binnenland heeft veel te bieden. Als je niet te lang meer wacht kan je erop rekenen dat je nog goedkope reizen tegenkomt maar door het opkomende toerisme worden de reizen wel steeds duurder. De favoriete steden voor de jongeren zijn: Novalja, Medulin, Porec en Rovinj. Kortom, Kroatie is een veelzijdige bestemming die veel te bieden heeft op het gebied van zomervakanties!

 • Medulin
  Jongerenreis Medulin

  Medulin is een gemeente en kleine plaats in het zuiden van het Kroatische schiereiland Istrië. In Medulin vind je een leuk oud centrum met restaurantjes..

  klik voor meer informatie
 • Novalja
  Jongerenreis Novalja

  Novalja ligt op het eilandje Pag en is een fantastische bestemming. Het eiland Pag is één van de grootste eilanden in de Adriatische zee (ca. 284,5 km2) en..

  klik voor meer informatie
 • Porec
  Jongerenreis Porec

  Porec is een levendig havenstadje aan de westkant van het schiereiland Istrie. De stad heeft de grootste toeristische infrastructuur van Kroatie.

  klik voor meer informatie
 • Rovinj
  Jongerenreis Rovinj

  De mooiste en sfeervolste plaats aan de zonnige kust van Kroatie. Rovinj heeft een geschiedenis waarin Romeinen en Venetianen een belangrijke rol spelen..

  klik voor meer informatie