Jongerenreizen Medulin

Jongerenreis Medulin

Medulin is een gemeente en kleine plaats in het zuiden van het Kroatische schiereiland Istrië. In Medulin vind je een leuk oud centrum met gezellige restaurantjes en terrassen. Lekker shoppen kun je hier in één van de winkelstraatjes. De stad heeft zich gemoderniseerd en de plaatselijke economie is afhankelijk van toerisme. Dit is ook te zien aan het feit dat de stad slechts 1700 inwoners telt maar wel 5000 bedden voor toeristen.

Communicatie en betalingsmiddelen Medulin

De voertaal in Medulin is Kroatisch maar met Engels en Duits kunt u zich door het opkomende toerisme ook goed redden. De officiële munteenheid is de Kuna. Geld en travellers cheques kunt u wisselen bij een aantal hotels en bij de banken. De bekende creditcards worden algemeen geaccepteerd in de grote toeristische bestemmingen. U kunt ter plaatse ook gebruikmaken van de aanwezige pinautomaten. Let er op dat de in- en uitvoer van de Kuna is beperkt tot tweeduizend Kuna.

Klimaat Medulin

Het gebied langs de Adriatische kust heeft een aangenaam mediterraan klimaat met vele zonuren, droge warme zomers en milde natte winters. De temperaturen lopen in de zomer op tot bijna 300C en de temperatuur van het zeewater is ongeveer 250C.

Accommodaties Medulin

Camping Kazela is een ideale standplaats voor jongeren die een leuke vakantie willen in Medulin. Je kan je eigen tent meenemen maar je kan er ook voor kiezen om een tent te huren, dit kan voor 2, 3 en 4 personen en daar krijg je dan een luchtbed, een tafel en stoelen bij. Als kamperen je niet zo ligt kan je natuurlijk ook kiezen voor een van de appartementen of hotels, dit is ook niet al te duur dus wederom goed te doen voor jongeren!

Vervoer Medulin

Je kan naar Medulin bus- en vliegreizen boeken. De busreizen zijn een stuk goedkoper maar hou wel rekening met een reis van ongeveer 22 uur. De reizen variëren van 8 tot 17 dagen. In Medulin zelf kan je je goed redden met het openbaar vervoer maar ook te voet kom je een heel eind.

Stranden Medulin

Medulin heeft mooie goudgele kiezelstranden en een helderblauwe zee. De stranden lopen geleidelijk af in de zee. De baai van Medulin is ideaal voor watersporten en er is ook een aanlegsteiger dus je kan ook een boot huren. Er is in Medulin ook de mogelijkheid om een duikcursus te doen.

Uitgaan Medulin

Voor een lekkere maaltijd kun je terecht in een van de vele restaurants in Medulin zoals Pomorac, Promenade, Octopus en Amfora. Hierna kan je op een van de terrasjes nog lekker van de avondzon genieten. De meeste terrassen sluiten om 01.00, hierna kan je natuurlijk nog doorfeesten in een van de clubs die nog wel een paar uurtjes doorgaan. Enkele clubs die je bezocht moet hebben zijn Summer Club, Blue One, Bar Bella Vista en vergeet Club Imperial niet die vorig jaar zijn deuren heeft geopend.

Offerte jongerenreis Meldulin? Klik hier