Jongerenreizen Rovinj

Jongerenreizen Rovinj

De mooiste en sfeervolste plaats aan de zonnige kust van Kroatie. Rovinj heeft een geschiedenis waarin Romeinen en Venetianen een belangrijke rol spelen, eilanden voor de kust, toeristencomplexen eromheen en een oude stad op een schiereiland voor de kust met campanile die overal boven uitsteekt. De oorsprong van de oude stad Rovinj ligt op een schiereiland met een heuvel als ondergrond. In de buurt van Rovinj liggen enkele eilanden langs de kust.

Communicatie en betalingsmiddelen Rovinj

De voertaal in Rovinj is Kroatisch maar Engels en Duits wordt er vooral in de toeristische gebieden ook gesproken. De officiele munteenheid is de Kuna. Geld en travellers cheques kunt u wisselen bij een aantal hotels en bij de banken. De bekende creditcards worden algemeen geaccepteerd in de grote toeristische bestemmingen. Let er op dat de in- en uitvoer van de Kuna is beperkt tot tweeduizend Kuna.

Klimaat Rovinj

Het gebied langs de Adriatische kust heeft een aangenaam mediterraan klimaat met vele zonuren, droge warme zomers en milde natte winters. De temperaturen lopen in de zomer op tot bijna 300C en de temperatuur van het zeewater is ongeveer 250C.

Advertenties van onze partners

Accommodaties Rovinj

De echte jongeren accommodatie in Rovinj is de camping. Hier kan je voor weinig geld verblijven en deze staat vol met jongeren. Verder zijn er nog veel appartementen en hotels waar je kan blijven en ook dit is niet al te duur. Al met al een perfecte plek voor jongeren om naartoe te gaan.

Vervoer Rovinj

Er worden bus- en vliegreizen aangeboden naar Rovinj. De reisperiodes varieren van 8 tot 17 dagen. Als je met het vliegtuig gaat word je daarna met een transfer naar de plek van bestemming gebracht. De prijs hiervan is bij de volledige reisprijs inbegrepen. In Rovinj kan je je goed redden met het openbaar vervoer maar ook te voet kan je veel dingen bereiken.

Stranden Rovinj

De stranden in Rovinj zelf zijn mooie kiezelstranden aan een hemelsblauwe zee. Als je 15 minuten in de taxi stapt kan je naar Red Island. Het rode eiland is echt een aards paradijs, een mengeling van alles. Er is in Rovinj ook de mogelijkheid om te duiken en aan andere watersporten deel te nemen.

Uitgaan Rovinj

In het nieuwe gedeelte van de stad bevinden zich de meeste restaurantjes waar je \'s avonds heerlijk kan eten. Om de avond te beginnen kan je heerlijk op een van de terrasjes genieten van de avondzon waarna je verder kan gaan in een van de kroegen of clubs. Bij cocktailbar Zanzibar kun je het ultieme vakantiegevoel ervaren door een overheerlijke cocktail te drinken. Om nog een paar uurtjes langer door te gaan kan je naar onder andere Los Amigos en La Playa.

Offerte jongerenreis Rovinj? Klik hier