Jongerenreizen Novalja

Jongerenreis Novalja

Novalja ligt op het eilandje Pag en is een fantastische bestemming. Het eiland Pag is één van de grootste eilanden in de Adriatische zee (ca. 284,5 km2) en is bereikbaar via een brug vanaf het vasteland of via de veerboot die regelmatig vaart. Novalja heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een populaire toeristische badplaats maar de oorspronkelijke sfeer in de restaurantjes, promenade en haven zijn zeker behouden. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken.

Communicatie en betalingsmiddelen Novalja

De voertaal in Novalja is Kroatisch maar met Engels en Duits kunt u zich door het opkomende toerisme ook goed redden. De officiële munteenheid is de Kuna. Geld en travellers cheques kunt u wisselen bij een aantal hotels en bij de banken. De bekende creditcards worden algemeen geaccepteerd in de grote toeristische bestemmingen. U kunt ter plaatse ook gebruikmaken van de aanwezige pinautomaten. Let er op dat de in- en uitvoer van de Kuna is beperkt tot tweeduizend Kuna.

Klimaat Novalja

Het gebied langs de Adriatische kust heeft een aangenaam mediterraan klimaat met vele zonuren, droge warme zomers en milde natte winters. De temperaturen lopen in de zomer op tot bijna 300C en de temperatuur van het zeewater is ongeveer 250C.

Advertenties van onze partners

Accommodaties Novalja

De appartementen in Novalja liggen aan de rand van het centrum en zijn goed geschikt voor een heerlijke vakantie. De appartementen kunnen qua kwaliteit en inrichting iets verschillen doordat ze van verschillende eigenaren zijn. De meeste accomodaties zijn niet al te duur en daarom ook geschikt voor jongeren.

Vervoer Novalja

Je kan met het vliegtuig en met de bus naar Novalja. De meeste jongerenreizen zijn busreizen. Als je met het vliegtuig gaat kan je een transfer reserveren naar de plaats van bestemming. In Novalja zelf kan je de meeste dingen lopend doen. Verder rijden er ook taxi\'s. Stranden Novalja De stranden in Novalja zijn meer dan geweldig. Het zijn witte kiezelstranden waar het feest \'s middags al losbreekt. Het Zrce-strand is het echte feeststrand, hier wordt de hele dag muziek gedraaid en je kan er verschillende watersporten beoefenen.

Uitgaan Novalja

De feestbestemming Novalja op het eiland Pag is vergelijkbaar met Ibiza, maar dan veel goedkoper! Het uitgaan begint al vroeg in de middag op het strand en gaat door tot diep in de nacht. \'s Avonds kun je lekker eten in één van de vele restaurantjes, rondslenteren over de gezellige boulevard om vervolgens tot in de late uurtjes te knallen in bijvoorbeeld Club Cocomo. Een aantal andere clubs zijn Club Papaya, Club Kalypso en Club Aquarius

Offerte jongerenreis Novalja? Klik hier