Jongerenreizen Porec

Jongerenreizen Porec

Porec is een levendig havenstadje aan de westkant van het schiereiland Istrie. De stad heeft de grootste toeristische infrastructuur van Kroatie. Hier staan ongeveer 130.000 bedden ter beschikking. In de zomermaanden bijzonder druk dus! Het stadje zelf bruist van de gezelligheid. Het heeft een middeleeuws centrum en is zeer geschikt voor het ondernemen van activiteiten in de omgeving.

Communicatie en betalingsmiddelen Porec

De voertaal in Porec is Kroatisch maar door de meeste inwoners in de stad wordt ook Engels of Duits gesproken. De officiele munteenheid is de Kuna. Geld en travellers cheques kunt u wisselen bij een aantal hotels en bij de banken. De bekende creditcards worden algemeen geaccepteerd in de grote toeristische bestemmingen. U kunt ter plaatse ook gebruikmaken van de aanwezige pinautomaten. Let er op dat de in- en uitvoer van de Kuna is beperkt tot tweeduizend Kuna.

Klimaat Porec

Het gebied langs de Adriatische kust heeft een aangenaam mediterraan klimaat met vele zonuren, droge warme zomers en milde natte winters. De temperaturen lopen in de zomer op tot bijna 30C en de temperatuur van het zeewater is ongeveer 25C.

Advertenties van onze partners

Accommodaties Porec

Omdat Porec zo toeristisch is heb je ontzettend veel keus uit appartementen en hotels. Er zijn ook veel appartementen waar je met een groep in kan dus dat maakt het extra leuk voor groepen jongeren! De prijzen zijn vergeleken met andere zonvakanties niet duur! In de meeste hotels kan je ook erg goed eten.

Vervoer Porec

Je kan naar Porec bus- en vliegreizen boeken. De busreizen zijn een stuk goedkoper maar hou wel rekening met een reis van ongeveer 22 uur. De reizen varieren van 8 tot 17 dagen. Bij de meeste reisbureaus vlieg je vanaf Amsterdam en soms kan je ook vanaf Eindhoven vliegen met een toeslag van ongeveer 7,50. De transfer vanaf het vliegveld naar de plaats van bestemming duurt ongeveer 60 minuten afhankelijk van de accommodatie waar je heen moet. De prijs hiervan is bij de reissom inbegrepen. In Porec zelf kan je je uitstekend redden met het openbaar vervoer of busjes die vanaf de accommodatie rijden.

Stranden Porec

Een van de populairste stranden is Gradsko Kupaliste (City beach), 1 kilometer ten zuiden van de centrum van Porec. Het strand heeft strandwachters, eerste hulp, faciliteiten voor gehandicapten, (water)sport faciliteiten, strand volleybal, faciliteiten voor verhuur en eetgelegenheden. Ook op de andere stranden zijn er veel watersportactiviteiten. Wil je liever luieren en van de zon genieten dan kan dit natuurlijk ook op de goudgele stranden aan de helderblauwe zee!

Uitgaan Porec

Het avond en nachtleven in Porec is zeker bruisend te noemen! Je kan nog tot laat op de avond langs alle kraampjes met souvenirs, kleding en sieraden lopen maar ook aan restaurants geen gebrek! Een aanrader om uit te gaan is de Vila Club, hier wordt op het strand muziek gedraaid en een dj houdt je daarna tot diep in de nacht aan het dansen. Leuke kroegen zijn Ciak en Epoca, veel georganiseerde jongerenreizen beginnen hier hun avond dus de kans is groot dat je hier andere Nederlanders tegenkomt. Om tot in de late uurtjes te swingen moet je in bijvoorbeeld de discotheken Byblos of Club Plava zijn. Al met al hoef je je niet te vervelen in het nachtleven van Porec!

Offerte jongerenreis Porec? Klik hier