Rondreis

Zie meer van een land dan alleen de uitgaansgelegenheden

Side is een populaire badplaats aan de Turkse Riviera. Zodra het vakantieseizoen aanvangt word Side overspoeld met hordes toeristen. De meeste toeristen verblijven in het nieuwe gedeelte van de badplaats. In dit gedeelte staan alle nieuwe accommodaties waar de vakantiegangers genieten van een all inclusive verblijf. De populaire formule die breed aangeboden wordt in Side is één van de redenen waarom Side een geliefde vakantiebestemming is. Maar het is ook zeer zeker populair vanwege de vele bezienswaardigheden in Side en omgeving. Wij hebben voor jou de mooiste bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

1. Apollo Tempel

De 2000 jaar oude Romeinse tempel van Apollo is het beroemdste en meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Side. De tempel ligt op het meest oostelijke puntje van het schiereiland en in de buurt van de jachthaven. De Apollo Tempel wordt voortdurend gerestaureerd waardoor het nog steeds overeind staat. De tempel is gebouwd in Korinthische stijl en heeft heel veel marmeren zuilen en dit zorgt voor een indrukwekkend gezicht bij zonsondergang. Op korte afstand van de tempel, zijn ook de rest stukken te vinden van de Tempel van Athena. Wie weet wordt deze tempel op een dag ook volledig gerestaureerd, maar dat zal een enorme klus worden.   

2. Watervallen van Manavgat

Op korte afstand van Side zijn de watervallen van Manavgat gelegen. De watervallen liggen ongeveer 3 kilometer ten noorden van de stad Manavgat. Het zijn geen hoge watervallen maar de rivier is enorm breed en ruw. De stroming zorgt voor een indrukwekkend gezicht. Dichtbij de watervallen is een restaurant gelegen waar alle toeristen massaal genieten van een lunch of een drankje bij de watervallen van Manavgat. Vanaf Side is het op meerdere manieren mogelijk om de watervallen te bezoeken. De watervallen kun je met de boot, minibus, taxi of gehuurde scooter bezoeken. Jongeren die verblijven in Side huren voornamelijk een scooter om de tocht naar de watervallen te maken. 

3. Aspendos

Aspendos is waarschijnlijk een van de best bewaarde theaters uit de oudheid. Het theater werd destijds gebouwd voor 15.000 toeschouwers en het is vandaag de dag nog steeds in gebruik. Door de uitmuntende architectuur van Aspendos is het theater een enorm succes. De akoestiek is vanaf het midden prachtig. Ben je een muziekliefhebber en kun jezelf enkele woorden zingen. Durf het aan om in het midden te gaan staan en zing uit volle borst en maak zelf mee hoe mooi de akoestiek in Aspendos is.

4. Old Town Side

Over de hele stad van Side zijn oude ruïnes en andere opgravingen gedaan. De ruïnes verschillen per stuk in staat, maar de meeste worden volledig gerenoveerd zodat ze weer in de oude staat komen zoals in de glorie tijd. Old Town Side heeft ontzettend veel bezienswaardigheden en dat maakt Side een geweldige vakantiebestemming voor jongeren die meer willen ontdekken van een land dan alleen de cafés, kroegen en discotheken.  

5. Centrum van Side

Turkije is een waar paradijs voor shoppers. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel in het land kopen. Side heeft een prachtig mooi centrum met kleine en smalle straatjes die volledig autovrij zijn. Hier zijn voornamelijk heel veel winkels te vinden gericht op kleding. De kleding in de winkels zijn namaak van het echt. Jongeren shoppen ontzettend graag in het centrum van Side. Natuurlijk zijn er in het centrum van Side ook meerdere bars, restaurants en andere uitgaansgelegenheden te vinden waar genoeg vertier is.

De Bron van dit artikel is afkomstig van www.sorgunvoyage.nl. Hier leest u nog veel meer over vakanties in Turkije!