Goedkope vakantie met Work en Travel

Lang niet iedereen gaat enkel naar het buitenland om vakantie te vieren. Er zijn namelijk nog veel meer redenen om voor langere tijd in het buitenland te verblijven. Sommige studenten leren graag andere culturen kennen en gaan daardoor in een ander land of zelfs ander werelddeel stage lopen. Andere jongeren willen gewoon een tijdje in het buitenland verblijven voor het avontuur en om de kosten ervan zo laag mogelijk te houden gaan ze werken in het buitenland. Weer andere hebben genoeg geld gespaard of houden de kosten laag door vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland waarvoor ze kost en inwoning krijgen. We zetten hieronder enkele populaire opties van Work en Travel op een rijtje waardoor je goedkoop naar het buitenland kunt! 

Backpacken

Voor veel avontuurlijke jongeren is het nog steeds het ultieme avontuur: gedurende een half jaar of langer gaan backpacken. Letterlijk met je rugzak op avontuur gaan in Australië of Azië. Het is vaak ook een goedkope vakantie omdat er in veel landen speciale hostels en jeugdherbergen zijn voor jongeren die aan het backpacken zijn. De meeste hebben vooraf behoorlijk veel geld gespaard en doen hier zo lang mogelijk mee. Vroeg of laat komt het einde van de geldbron bij veel backpackers echter toch in zicht en gaan ze op zoek naar werk. In landen als Australië zijn er altijd boeren en bedrijven op zoek naar tijdelijke werkkrachten en daar zijn backpackers uiteraard erg geschikt voor. Je leert op die manier bovendien ook nog eens heel gemakkelijk nieuwe mensen kennen. Als je overigens bij Work en Travel een backpackreis boekt, reis je samen met een groep af richting Australië zodat je tijdens de heenreis al andere mensen leert kennen. Verder helpt de organisatie je in Australië om werk te vinden. Het is zelfs al mogelijk om vooraf een baantje te krijgen! 

Australië

Australië is een fantastisch land waar ontzettend veel te zien en te beleven valt. Bovendien is er altijd tijdelijk werk te vinden. Dat is wellicht ook de reden dat Australië al jaren lang erg populair is in het aanbod van Work en Travel. Als je tussen de 18 en de 30 jaar bent, kun je eenvoudig een visum aanvragen om een jaar lang te werken in Australië. Het geld dat je verdient, kun je uiteraard spenderen aan het rondreizen door dit prachtige land. Als je nog wat langer van huis wil, is het overigens een aanrader om je reis naar Australië te combineren met Azië of Nieuw-Zeeland. Je wordt uiteraard geholpen in je zoektocht naar werk in Australië. In sommige gevallen kan dat betekenen dat je vooraf al weet waar je gaat werken. Met de juiste werkervaring kun je bijvoorbeeld in de horeca terecht. Je kunt ook op een boerderij in de outback aan de slag gaan of geld verdienen als au pair. 

Vrijwilligerswerk buitenland

Je kunt er ook voor kiezen om je reis in het buitenland te combineren met vrijwilligerswerk. Veel mensen vinden het leuk om andere te helpen en bovendien is het de ideale manier om een cultuur écht van binnenuit te leren kennen. Vrijwilligerswerk buitenland geeft je de mogelijkheid om voor weinig geld geruime tijd in een ander land of zelfs ander continent te verblijven. Tijdens je verblijf help je bij verschillende vrijwilligersprojecten. Dat kan uiteenlopen van het bouwen van huizen en waterputten tot het helpen in een ziekenhuis of bij een school. Kies vooral het vrijwilligerswerk dat het beste bij jouw talenten past. Uiteraard ben je niet alleen maar vrijwilligerswerk aan het doen. Er blijft namelijk meer dan genoeg tijd en ruimte over om de cultuur te leren kennen, de omgeving verkennen en leuke activiteiten te doen!