Jongerenreizen Griekenland

Jongerenreizen Griekenland

Griekenland heeft een oppervlakte van 131.952 km2 en heeft ruim 10 miljoen inwoners. De Griekse naam voor dit land is Hellas, de Grieken noemen zichzelf ook Hellenen. Griekenland bestaat uit veel eilanden, het zijn er wel 1700. 160 van deze eilanden zijn onbewoond. Griekenland heeft een rijke geschiedenis en er is veel te beleven. Ook voor jongeren is dit land een uitstekende plek om op vakantie te gaan.

Communicatie en betalingsmiddelen Griekenland

De voertaal van Griekenland is Grieks. In de toeristische gebieden kun je er met Engels prima terecht. De valuta van Griekenland is de euro.

Waarom Griekenland?

Griekenland heeft niet alleen een prachtige cultuur en veel geschiedenis, het heeft ook winkels, een breed uitgaansleven, zon, zee en strand. Er is ontzettend veel te doen en te bezichtigen.

Favoriete jongerenbestemming

Griekenland heeft 1700 eilanden, 3 van deze eilanden zijn erg perfect voor een jongerenreis. Rhodos, Kreta en Kos hebben ook een mooie geschiedenis en mooie cultuur maar vooral een zeer prettig uitgaansleven. Op deze eilanden is enorm veel te doen en ze zijn dan ook al jaren favoriet onder de jongeren.

Advertenties van onze partners

 • Chersonissos
  Jongerenreis Chersonissos

  Kreta / Chersonissos is het grootste eiland van Griekenland. Uitgestrekte stranden, schitterend binnenland, een waanzinnig uitgaansleven en vele..

  klik voor meer informatie
 • Kos
  Jongerenreis Kos

  Kos is een prachtig mooi eiland wat bij Griekenland hoort. Kos stad is de hoofdstad van dit eiland en hier is zo veel te beleven dat het een perfecte plek is..

  klik voor meer informatie
 • Rhodos
  Jongerenreis Rhodos

  Rhodos is het eiland van de zonnegod Helios. Op het eiland is enorm veel te doen. Er is natuurlijk zon, zee en strand maar ook is er een prachtig openlucht..

  klik voor meer informatie