Goedkope jongerenreizen

Examens voorbij? Ga op vakantie naar Mallorca!

Wie van de jongeren kent Mallorca nu niet. Het eiland wordt elk jaar overspoeld met jongeren vanuit Duitsland, Engeland en Nederland. Het is voor heel veel jongeren de nummer één vakantie bestemming. De eerste jongeren die Mallorca onveilig maken voor een vakantie zijn jaarlijks de examenkandidaten. Zodra de examens voorbij zijn vliegen de vliegtuigen afgeladen vol naar Mallorca, waar de jongeren even alle problemen thuis vergeten en een onvergetelijke tijd willen hebben op het party eiland. Voor een party ben je op Mallorca wel aan het goede adres, ten minste als je wel je vakantie hebt geboekt naar het gedeelte waar het dag en nacht een groot feest is.

El Arenal en Palma de Mallorca zijn de badplaatsen waar het dak er af gaat tijdens je vakantie. Eigelijk gaat het feesten in deze twee badplaatsen 24 uur per dag door en lijkt er geen eind te komen aan de vakantie. El Arenal is het bekendst bij Nederlandse jongeren en dat komt omdat hier ook een Nederlands gedeelte is gelegen met heel veel Nederlandse cafés, clubs en discotheken. In El Arenal is ook een speciaal Duits gedeelte, ook wel bekend als de bierstrasse. In dit gedeelte zijn ook heel veel Nederlanders te vinden want het is er de hele dag door één groot feest.

Als je voor het eerst alleen op vakantie gaat met vrienden is het natuurlijk hartstikke leuk om de hele dag te kunnen feesten. Niemand die aan je hoofd zeurt en je kunt doen en laten wat je wilt. Wat wil je eigenlijk nog meer  tijdens je vakantie. Een vakantie naar Mallorca hoeft niet altijd in het teken van feesten te staan. Het eiland heeft een bijzonder mooie natuur en ook de pittoreske dorpjes in het binnenland zijn geweldig mooi. Met een excursie kun je het landschap van Mallorca ontdekken maar is het niet veel leuker om er midden in te zitten.

Het mooie en rustige noorden van Mallorca

De kans dat je helemaal geen behoefte hebt aan een feest vakantie is er altijd, om welke reden dan ook. Heb je geen zin in feestende Nederlanders, dronken Engelsen of vervelende Duitsers, reis dan af naar het noorden van Mallorca. Het noorden is bijzonder mooie en de badplaats Puerto de Alcudia is in één woord ge-wel-dig. Steeds meer Nederlanders ontdekken de schoonheid en rust van Puerto de Alcudia. Je hoeft je in Puerto de  Alcudia ook niet te vervelen. Hier zijn ook genoeg uitgaansgelegenheden te vinden waar je in alle rust kunt genieten van je welverdiende vakantie. Het is alleen de vraag of je al je vrienden zo ver krijgt dat ze met je mee gaan naar het rustige Puerto de  Alcudia. Want in El Arenal gebeurt het allemaal, 24/7.

Tip: Op deze website kun je reisverzekeringen voor jongeren en studenten vergelijken.