Jongerenreizen Portugal

Jongerenreizen Portugal

Portugal grenst in haar geheel aan Spanje. De kustlijn wordt gevormd door de Atlantische Oceaan. En daar zijn bijna altijd hoge golven. De meeste toeristen kennen Portugal alleen van het toeristische gebied de Algarve. Het staat vol met hotels, appartementen en uitgaansgelegenheden. Ideaal voor een goedkope jongerenreis omdat alles wat je nodig hebt om een goede vakantie the hebben gewoon dichtbij ligt.

Porugal heeft echter veel meer te bieden dan zon en uitgaan alleen. Hou je van cultuur en architectuur dan zijn de steden Lissabon, waar de prachtige rivier de Taag doorstroomt en Porto erg fraai om te bezoeken. Ook Coimbra, een eeuwenoude studentenstad is het bezoeken waard.

En voor de geschiedenis liefhebbers onder de goedkope jongerenreizigers heeft Portugal natuurlijk een schat aan historie die je terug kan vinden in de vele musea, maar ook gewoon op straat door om je heen te kijken en naar de prachtige standbeelden van belangrijke historische figuren te gaan. Ook de vele huizen duiden op een rijk historisch verleden van het land.

Advertenties van onze partners

Maar vooral bekend is Portugal toch om haar stranden, de zon die er lekker schijnt en misschien ook wel het lekkere eten. De Portugese keuken bestaat vooral uit veel vis, waarvan de gedroogde stokvis (bacalhau) erg bekend is. Er zijn honderden recepten voor maar de gedroogde is misschien wel het handigste. Je kunt de vis gewoon als een Hollandse snack op straat, al wandelend, opeten.

  • Albufeira
    Jongerenreis Albufeira

    Albufeira ligt in Portugal in het gebied de Algarve aan de Atlantische Oceaan. Albufiera is tot de jaren zestig een klein visserdorpje geweest..

    klik voor meer informatie