Jongerenreizen Albufeira

Jongerenreizen Albufeira

Albufeira ligt in Portugal in het gebied de Algarve aan de Atlantische Oceaan. Albufiera is tot de jaren zestig een klein vissersdorpje geweest. Momenteel is het een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Portugal. In de zomermaanden verdubbeld het aantal mensen dat is het dorpje verblijft bijna. Prima dus om je goedkope jongerenreis in Albufiera door te brengen.

Voor zon- zee- en uitgaansvakantie bidet het Portugese dorpje van alles. Mooie stranden, een goede zon en kroegen te over.

Communicatie en betalingsmiddelen Albufeira

Portugees valt niet zo snel te leren maar met een eenvoudig woordenboekje kom je al een heel eind. Bovendien is Albufiera zo op toeristen ingesteld dat bijna iedereen wel een woordje Engels spreekt. Bovendien gaan ook veel Nederlanders naar Albufiera op vakantie en hebben sommigen er zelfs een eigen camping of restaurant. Kun je lekker in je eigen taal bestellen./p>

Internetten is de manier om contact te houden met vrienden en familie die niet aan een goedkope jongerenreis doen. Er zijn er meerdere in de stad en ook campings en hotels beschikken vaak over internet. Je mobiel kun je in Portugal natuurlijk ook gewoon gebruiken.

Portugal is een volwaardig lid van de Europese Unie en hanteert de Euro als betalingsmiddel. Lekker makkelijk dus tijdens je goedkope jongerenreis. Pinautomaten zijn er voldoende en als je een creditkaart hebt dan kan die ook gebruikt worden.

Klimaat Albufeira

Over het weer hoef je je in Albufiera niet druk te maken. De zon schijnt vooral in de zomermaanden volop en kan het kwik laten stijgen tot ver boven de dertig graden. Vaak brengt de zeewind een verkoelende bries met zich mee. Wanneer het onweert dan kan het trouwens goed tekeer gaan. Maar misschien is dat juist wel gezellig als je met je vrienden in je tentje ligt.

Advertenties van onze partners

Accommodaties Albufeira

Albufiera heeft voor iedereen wat e bieden. Er zijn campings, hotels, bungalows en ook villa's te huur. Voor een typisch Portugees verblijf moet je een Pousada boeken. Ze zijn erg sfeervol en prachtig maar wel aan de dure kant en in Albufiera op een behoorlijke afstand van de zee. Het Quinta Do Mel Farm House heeft wel iets weg van een Pousada. Het is een oude verbouwde boerderij met zwembad en snackbar. Het ligt buiten Albufiera op ongeveer 1 kilometer van het strand midden op het platteland. Een zeer leuke plaats om tijdens je goedkope vakantiereis met meerdere vrienden te verblijven.

Campings zijn natuurlijk het goedkoopst en daar valt vaak ook het meest te beleven als je nieuwe vrienden wilt maken. De meesten liggen vlak aan zee en je kunt dus zo vanuit je tent het koele water in springen. Houd er wel rekening mee dat Albufiera meerdere stranden heeft en dat de campings dus ook aan verschillende stranden liggen. Misschien handig om eerst te checken wel strand je leuk vindt en dan daar gewoon een camping zoeken.

Vervoer Albufeira

De meeste toeristen die Albufeira bezoeken gaan met het vliegtuig en komen aan op Faro, zo'n 40 minuten vanaf Albufeira. In Albufeira zelf kan je gebruik maken van de Giro, een lijnbusdienst die constant door het centrum rijdt. Het kost je niets dus ideaal om je goedkope jongerenreis nog voordeliger te maken. Verder kun je natuurlijk brommers , motors en fietsen huren in het dorpje. Wil je een beetje touren buiten Albufeira, huur dan een auto.

Stranden Albufeira

Bijgekomen van de kroegentocht dan is het chillen op een van de vele stranden die Albufiera biedt. Het vissersplaatsje staat bekend om haar fraaie kustlijn waaraan tientallen stranden liggen. Een paar stranden die je tijdens je goedkope jongerenreis zeker moet checken zijn Praia de Baleerira en Praia de Pescadores.

Zorg er ook voor dat je je slaapplaats kiest bij een strand dat je voorkeur heeft. Dan hoef je elke dag niet zo ver te lopen

Uitgaan Albufeira

Albufiera biedt vooral wanneer de zon ondergaat een heel andere aanblik. De verlichte restaurantjes een barretjes geven het vissersplaatsje een uitnodigend uiterlijk. Uitgaan en dansen doe je tijdens je goedkope jongerenvakantie in Albufiera op De Strip. Het ligt in Montechoro, zo'n 3 kilometer buiten Albufeira en is vooral populair onder de jongere toeristen. Berucht zijn Mustang, BJ's, Garage, Reno's, La Bamba, en Wild & Co. De meest populaire nachtclub in Albufiera is Kadoc op iets meer dan 7 kilometer buiten het dorpje. Vijf dansvloeren waar meer dan 7000 clubbers uit hun dak kunnen gaan en bekende dj's optreden maken je goedkope jongerenreis tot een succes. Een andere populaire club is Kiss. Iets kleiner weliswaar maar zeker niet minder gezellig.

Wil je de traditionele Portugese muziek beluisteren dan moet je een van de fado-barretjes opzoeken. Misschien wat triest maar zeker net zo mooi. Soms maken straatmuzikanten ook fado muziek. Het is zeker een must om het eens te horen tijdens je goedkope jongerenreis. Daarna gewoon weer springen op de beats in Kadoc.

Offerte jongerenreis Albufeira? Klik hier