Jongerenreizen Nederland

Jongerenreizen Nederland

Om een echte goedkope jongerenreis te vieren moet je misschien wel gewoon thuisblijven en in Nederland op vakantie gaan. Nederland is klein en heeft voldoende te bieden. Er zijn mooie stranden en het uitgaansleven is gezellig. Bovendien zijn de campings in Nederland goedkoop en talrijk. Bijna in elke plaats staat er wel een. Daarnaast heeft Nederland de reputatie en liberaal land te zijn. Mensen kijken niet zo snel op wanneer er iets 'geks' aan de hand is.

In Nederland kun je met veel talen terecht. Iedereen spreekt wel Engels dus je kan je ook nog voordoen al seen Brit of Amerikaan. Internetcafes zijn vooral op campings en toeristenplaatsen wel te vinden. Natuurlijk betaal je gewoon met Euro's.

Klimaat Nederland

In Nederland kan het wer zeer wisselvallig zijn. Regenen doet het veel, ook in de zomer en de winters kunnen kil en grauw zijn. In geen geval een leuke tijd om te kamperen tenzij je een echt buitenmens bent die wel tegen een stootje kan.

Advertenties van onze partners

Accommodaties Nederland

Ook hier weer is er van alles te vinden. Er zijn goedkope jeugdherbergen, hostels waar je met meerderen op 1 kamer slaapt en natuurlijk de hotels in alle prijsklassen. Campings zijn er ook in alle soorten en maten.

Vervoer Nederland

In Nederland kun je tijdens je goedkope jongerenreis misschien wel het beste de een of andere voordeelurenkarrt bij de NS kopen. Het scheelt enorm en reis je veel dan verdien je je geld zo weer terug. Treinen rijden behoorlijk regelmatig en bussen brengen je naar de kleinere dorpjes.

Stranden Nederland

De gehele westkust van Nederland is bijna een lang strand. Populaire starnden waar het vaak ook erg druk kan zijn kun je tijdens je goedkope jongerenreis vinden in Zandvoort, Scheveningen en Bloemendaal. Maar rustige stranden zijn er ook volop. De waddeneilanden, waaronder Vlieland en Schiermonnikoog hebben een paar zeer fraaie brede stranden en ook langs de kust is er genoeg te vinden zonder gestoord te worden.

Uitgaan Nederland

Waar het druk is op de stranden is er vaak ook van alles in de avonduren te beleven. Zandvoort en Scheveningen staan vol met clubs, restaurants en ook casino's. De grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam liggen dan wel niet aan het strand maar zijn mooie plaatsen om 's nachts uit te gaan.

Extra informatie Nederland

Nederland ligt in het westen van Europa en grenst in het oosten aan Duitsland. Belgie is het zuidelijke buurland en in het westen vormt de Noordzee de kustlijn. De totale oppervlakte van Nederland is iets minder dan 42.000 vierkante kilometer. De afstand van het noorden naar het zuiden is ongeveer 300 kilometer. In de breedte, van het westen naar het oosten bedraagt de afstand zo'n 200 kilometer. Nederland is dus klein, het past ongeveer negen keer in buurland Duitsland, maar is weer wel iets groter dan de zuiderbuur Belgie. Lekker klein en overzichtelijk is Nederland dus ideaal om je goedkope jongerenreis te vieren. De spoorwegen hebben altijd wel aanbiedingen zodat het goedkoop treinen is en met de auto kom je overal. Misschien te ver weg om je goedkope jongerenreis te vieren maar toch zeker tot Nederland behorend zijn de Nederlandse Antillen. Bestaand uit Curacao, Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba vormen deze eilanden een autonoom deel van Nederland. Het is er altijd prachtig weer, de stranden zijn witter en de zee is er blauwer en het leven misschien ook wel aangenamer. Maar om een goedkope jongerenreis te houden kun je misschien toch beter in Nederland zijn. Nederland ligt voor een groot deel onder de zeespiegel en dat zie je overal in het landschap terug.

Er zijn langs de rivieren dijken aangelegd en ook het land achter de kustlijn wordt beschermd door dijken en Deltawerken. Dat de strijd tegen de zee altijd voortduurt zie je aan de Noordzeekust tussen Noordwijk en Katwijk. Een grote damwal die onlangs is aangelegd moet het stijgende water van de Noordzee tegenhouden. Nederland staat ook, hoewel veel inwoners vandaag de dag dat zullen ontkennen, bekend als een liberaal en tolerant land. Softdrugs is niet illegaal, abortus is een gewone zaak en homosexuelen kunnen er officieel trouwen. Daarnaast is het ook een multicultureel land waar je uitstekend terecht kan met Engels. De geschiedenis van Holland zie je vooral terug in Amsterdam, een van de rijkste steden van de wereld tijdens de Gouden Eeuw van Holland. Prachtige klok- en trapgvels en grote 17e eeuwse pakhuizen laten de macht van de VOC (Verenigde Oostindische Companie) zien de specerijen vanuit Indie naar Nederland vervoerde. Prachtig in Nederland zijn ook de rivieren die zich een weg door het vlakke landschap banen. De vele fietspaden die overal en ook langs de rivieren zijn aangelegd kunnen je goedkope jongerenreis in Nederland nog voordeliger maken. Je stapt gewoon op de fiets en rijdt van camping naar camping. Tot slot is er natuurlijk nog het Nederlandse strand. Wellicht niet het mooiste van de wereld maar zeker in de zomermaanden een heerlijke plaats om wat zon te pakken en op een terrasje van een drankje te genieten.

  • Texel
    Jongerenreis Texel

    Nederland is een land waar veel verschillende talen gesproken worden. Met Engels kun je overal wel terecht, mocht je niet goed Nederlands kunnen..

    klik voor meer informatie