Jongerenreizen Texel

Jongerenreizen Texel

Nederland is een land waar veel verschillende talen gesproken worden. Met Engels kun je overal wel terecht, mocht je niet goed Nederlands kunnen spreken. Ook op Texel betaal je natuurlijk gewoon met Euros. Een voordeel van een jongerenreis in Nederland is dat je voor het normale tarief naar huis kan bellen. Is je beltegoed op? Geen probleem, want internetcafes zijn overal op Texel te vinden.

Klimaat Texel

Nederland heeft een zeer wisselvallig klimaat. Het kan erg warm zijn in de zomer, maar er kan ook veel regen vallen. Op Texel schijnt de zon gemiddeld iets langer dan in de rest van Nederland; een perfecte bestemming voor een jongerenreis dus! De temperatuur ligt gemiddeld wel iets lager, iets wat komt doordat Texel aan de zee ligt.

Accommodaties Texel

Er zijn ontzettend veel verblijfsmogelijkheden voor een jongerenreis op Texel. Allereerst zijn er veel campings, waaronder ook campings welke speciaal zijn ingericht voor jongeren. Wanneer je niet van kamperen houdt, kun je natuurlijk ook op Texel terecht. Op het eiland zijn ook verschillende appartementen, hotels en bungalows te huren.

Advertenties van onze partners

Vervoer Texel

De veerboot naar Texel vertrekt elk uur vanuit Den Helder. De overtocht duurt 20 minuten en is beschikbaar tussen 6.30 uur en 21.30 uur. Reserveren voor deze veerboot is niet mogelijk, maar ook niet nodig. Wanneer er grote drukte wordt verwacht, zal er elk half uur gevaren worden. Voor de ideale jongerenreis hoef je helemaal niet ver te reizen! Op Texel zelf mag met de auto gereden worden. Ook zijn er mogelijkheden om zelf een auto te huren. Echter snappen ze op Texel heel goed dat je tijdens je jongerenreis geen zin hebt om te rijden wanneer je gaat stappen.. Er zijn dan ook genoeg taxis te krijgen!

Stranden Texel

Texel heeft een strand van maar liefst 30 km lang! Perfect dus, want je zult niet \'hutje mutje\" zitten zoals bijvoorbeeld in Frankrijk! En tijdens jouw jongerenreis wil je toch vooral op het strand liggen? Texel heeft verschillende stranden. Badplaats De Koog is echter het meest aan te raden voor een jongerenreis. Er zijn hier veel strandpaviljoens te vinden waar je een heerlijk kunt genieten van een biertje of een rosetje! Je kunt op Texel prima zwemmen. Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit en tijdens het zomerseizoen is er overal strandbewaking aanwezig.

Uitgaan Texel

De Koog is het stapoord van Texel. Elke avond komen hier vele jongeren die op jongerenreis zijn en lekker uit hun dak willen gaan. Midden in het centrum van de Koog vind je de discotheek Dance Factory Toekomst, hier worden regelmatig schuimparties en wedstrijden georganiseerd. De prijzen in de discotheek zijn heel goed te doen: voor een biertje, fris of wijntje betaal je maar ongeveer 1,80 euro. Jongeren die meer van de kroeg houden hoeven zich ook niet te vervelen op Texel; er zijn hier verschillende kroegjes te vinden! DE ideale plek voor een jongerenreis dus!

Offerte jongerenreis Texel? Klik hier