Marmaris

Jongerenreizen Marmaris

Marmaris ligt aan de Lycische kust. Marmaris is een vrij uitgestrekte stad en is langs de baai gebouwd. Het heeft alles wat je maar zoekt als je op een jongerenreis wil gaan. Het heeft niet alleen die prachtige mooie baai, maar ook mooie natuur en landschappen. Het is niet voor niets al jaren een favoriete jongerenbestemming, dit komt vooral door het bruisende uitgaansleven, de vele prachtige stranden en vele leuke winkels die Marmaris je biedt.

Communicatie en betalingsmiddelen Marmaris

De officiële taal van Turkije is Turks, maar met Duits en Engels kun je bijna overal wel terecht. De munteenheid van Turkije is de Turkse Lira. Je kunt daar makkelijk pinnen bij de vele pinautomaten. Ook kun je geld wisselen bij een wisselkantoor.

Klimaat Marmaris

Marmaris heeft een mediterraan klimaat. Dit wil zeggen dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild en nat. De warmste periode is van juli t/m augustus. Ook is dit tevens de drukste en gezelligste periode!

Advertenties van onze partners

Accommodaties Marmaris

Je kan in Marmaris alle kanten op qua accommodaties. Er zijn genoeg appartementen en hotels in Marmaris. De hotels kun je boeken op basis van logies tot aan all inclusive. De meeste hotels en appartementen hebben een goede ligging en liggen in de buurt van het uitgaansleven en het strand.

Vervoer Marmaris

In de zomer vertrekken er wekelijks vliegtuigen richting Marmaris. Vanaf schiphol ben je binnen vier uur in Marmaris en kan de heerlijke reis beginnen!

Stranden Marmaris

Marmaris heeft een prachtig strand van wel ruim 3,5 kilometer lang. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand wordt op verschillende plaatsen onderbroken door riviermondingen en kleine steigers in de zee. Aan het strand zijn kleedcabines waar u zich kunt omkleden en douchen. Aan het strand liggen genoeg snackbarretjes en ijscokarren. Ook kun je er ligbedden en parasols huren.

Uitgaan Marmaris

Marmaris heeft een bruisend uitgaansleven. Marmaris heeft eigenlijk twee centra, het oude en het nieuwe en in beide kun je erg goed stappen. Het oude centrum heeft barstreet, daar liggen de meeste uitgaansgelegenheden. De bekendste kroegen en discotheken in barstreet zijn Greenhouse, Craizy Daisy, Backstreet en Mango. In het nieuwe centrum zijn de bekendste uitgaansgelegenheden Beachclub en Vagabundo. Het nieuwe centrum ligt ongeveer 15 a 20 minuten lopen van het oude centrum. Verder kun je in Marmaris ook veel watersporten beoefenen, een jeepsafari maken, op een dagtocht naar Rhodos en kun je er ontzettend goed winkelen!

Offerte jongerenreis Marmaris? Klik hier