Jongerenreizen Gümbet

Jongerenreizen Gümbet

Gümbet ligt aan de Egeische kust. Gümbet is een gezellige badplaats die aan een prachtige baai ligt. Gümbet ligt ongeveer 3 kilometer van Bodrum af, de twee plaatsen worden gescheiden door een heuvel. Het contrast tussen de hippe uitgaansgelegenheden en de overblijfselen uit de oudheid is groot, maar dat maakt deze bruisende strandbestemming juist zo bijzonder! Omdat Gümbet is gebouwd op een heuvel aan zee, bestaat er een vrij groot hoogteverschil tussen het centrum en het strand. Veel toeristische accommodaties zijn dan ook bergafwaarts of bergopwaarts gebouwd en zijn door de vele trappen niet altijd geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Communicatie en betalingsmiddelen Gümbet

De officiële taal is Turks maar met Duits en Engels kun je overal goed terecht vanwege het toerisme. De officiële valuta in Gümbet is de Turkse lira maar je kan bijna overal ook met de Euro betalen, kijk dan wel uit dat je niet teveel betaalt, sommige verkopers maken hier gebruik van.

Klimaat Gümbet

Gümbet heeft een middellands zeeklimaat. Dit wil zeggen dat de winters mild en nat zijn en de zomers heerlijk warm en droog. De drukste en warmste periode is van juli tot en met augustus.

Advertenties van onze partners

Accommodaties Gümbet

Er zijn erg veel accommodaties in Gümbet. Je kan gaan voor een all-inclusive vakantie maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een appartement. De reisduur varieert meestal van 8 tot 15 dagen. Als je met meer personen gaat wordt de reis goedkoper.

Vervoer Gümbet

Als je naar Gümbet op vakantie gaat vlieg je naar het vliegveld van Bodrum. Hierna is het nog ongeveer een uur met een bus of ander vervoer naar de plaats van bestemming. De prijs hiervoor is eigenlijk altijd bij de totale reissom inbegrepen. In Gümbet zelf kan je bijna alles lopend doen maar er rijden ook Turkse busjes en taxi's.

Stranden Gümbet

Deze zonnige plaats heeft een kiezelstrand waar je kunt zonnen, watersporten en meestal gratis een zonnebedje kunt gebruiken.

Uitgaan Gümbet

Rond de smalle hoofdstraat zijn er meerdere Duitse, Engelse maar ook Nederlandse kroegen en discotheken te vinden. Gümbet wordt gezien als het eigenlijk uitgaanscentrum van Bodrum al heeft het zichzelf inmiddels wel bewezen als op zichzelf staande uitgaansbestemming! Gümbet is niet echt prijzig om uit te gaan, dit komt ook doordat je bij de meeste discotheken en kroegen geen entree hoeft te betalen. Enkele uitgaansgelegenheden zijn, X-Bar, Atlantis, Mistery, Escape, Het Oranje Cafe en nog veel meer. Een aanrader om goedkoop te drinken is de Dancing Dragon.

Offerte jongerenreis Gümbet? Klik hier