Jongerenreizen Bodrum

Jongerenreizen Bodrum

Bodrum wordt ook wel het St. Tropez van Turkije genoemd. Er komen veel toeristen naar Bodrum maar ook veel Turkse en internationale kunstenaars, artiesten en sterren komen naar deze prachtige en bruisende stad om heerlijk te ontspannen. De stad telt ongeveer 22.000 inwoners maar krijgt jaarlijks ongeveer 400.000 toeristen op bezoek.

Communicatie en betalingsmiddelen Bodrum

De officiële voertaal in Bodrum is Turks maar ook met Engels kan je je goed redden door het vele toerisme. Sommige restauranthouders zullen zelfs wel een woordje Nederlands kunnen. De valuta in Bodrum is de Turkse lira maar je kan bijna overal ook met de Euro betalen. Het is meestal voordeliger om met de lira te betalen omdat de verkopers het vaak niet goed omrekenen naar de Euro.

Klimaat Bodrum

Het klimaat van Bodrum heeft een mediterraan karakter, de zomers zijn er heet en droog. De temperatuur is in de zomer ongeveer 330C. In de winter blijft de temperatuur meestal hangen rond de 13 graden. De meeste neerslag valt in de maanden november t/m februari.

Advertenties van onze partners

Accommodaties Bodrum

Er zijn vele hotels en appartementen in Bodrum. Er is plek voor verschillende groepen reizigers, zo kun je er met je gezin heen maar ook voor grotere groepen jongeren is er plek. Met hoe meer mensen je gaat hoe goedkoper de reis wordt.

Vervoer Bodrum

Je kan makkelijk met het vliegtuig naar Bodrum. De stad heeft een eigen vliegveld dus je hoeft niet uren in een bus te zitten om bij de accommodatie te komen. De georganiseerde jongerenreizen zijn allemaal met het vliegtuig en je kan dan kiezen tussen 8 of 15 dagen.

Stranden Bodrum

Het mooiste strand ligt op ongeveer 3 km van Bodrum in het plaatsje Gumbet. Door de gunstige stand van de wind wordt hier ook veel aan watersport gedaan. De stranden liggen vooral in de zomer vol met jongeren wat een leuk sfeertje oproept. Er zijn strandstoelen te huur en er zijn genoeg plekken in de buurt om even wat te eten of drinken.

Uitgaan Bodrum

Bodrum is zeer populair bij jongeren door de vele kroegen, jazz-clubs en discotheken. Je zal ze zeker niet vervelen als je van het uitgaansleven houdt! Het hoogtepunt van Bodrum is de openlucht discotheek Halikarnas, dit is de grootste openlucht discotheek van Europa. Andere leuke plekken om naartoe te gaan zijn The Temple, Xbar en M&Mbar. Voor degenen die toch nog een beetje van de Turkse cultuur willen meekrijgen is het een aanrader om naar een typische Turkse avond met onder andere buikdanseressen te gaan.

Offerte jongerenreis Bodrum? Klik hier