Jongerenreizen Sint Julians

Jongerenreis Sint Julians

St. Julian ligt in Malta ten noorden van de hoofdstad Valetta. Aan de kust gelegen is het een van de grootste toeristische trekpleisters van Malta. St Julians is altijd een klein vissersdorpje geweest en dat is het nog steeds een beetje. De meeste grote hotels , restaurants en clubs bevinden zich in de wijk Paceville, op loopafstand van St. Julians. Maar ook het vissersdorpje zelf is met haar tijd meegegroeid: her en der nog wel pittoresk maar overal veel toerisme. St. Julian biedt dus veel om je goedkope jongerenreis tot een onvergetelijke vakantie te maken. De visserij is nog steeds een grote inkomstenbron en op de stranden zie je nog s de oude vissersboten. Aan de andere kant staat het dorp vol met moderne winkels en hippe discotheken.

Communicatie en betalingsmiddelen Sint Julians

Malta is lange btijd een Britse kolonie geweest dus je kan er prima terecht met Engels. Maltees zelf is moeilijk te leren en waarschijnlijk niet de moeite waard voor een wekje goedkope jongerenreis. Internetcafe Yes in St. Julian en Paceville bieden mogelijkheden te over om contact te houden met het thuisfront. Natuurlijk kun je je mobile ook gebruiken maar het internet is goedkoper. In St. Julians kun je gewoon met de vertrouwde Euro betalen. Pinnen is geen probleem en als je een creditkaart hebt kun je die ook gebruiken.

Klimaat Sint Julians

Malta ligt ten zuiden van het Italiaanse Sicilie en heeft een Mediterraan klimaat. De zomers zijn vrijwel zonder regen wat nog wel eens tot droogte kan leiden. Ook de winters zijn nog steeds aangenaam. In en Malta en dus ook St. Julians kun je dus altijd terecht voor een goedkope jongerenreis.

Advertenties van onze partners

Accommodaties Sint Julians

St. Julian staat vol met hotels in alle prijsklassen. Er zijn de uiterst chique en dure 5sterren hotels maar ook de eenvoudige 2 sterren. Ga je met een groep vrienden je goedkope jongerenreis vieren dan is het misschien handig om een appartement te huren. Campings zijn er (nog niet) in St. Julians. Wil je toch graag tijdens je goedkope jongerenreis in je tent overnachten dan moet je naar Cirkewwa of Mellieha, beiden vrij ver van St. Julians.

Vervoer Sint Julians

Vliegen vanuit Nederland is mogelijk. Je landt dan om van je goedkopoe jongerenreis te genieten in de hoofdstad Valetta. Van daar is het zo\'n 40 minuten met de bus naar St. Julians. Eenmaal op je vakantiebestemming aangekomen kun je ook het best de bus gebruiken om de verschillende stranden te bezoeken. Het dorpje zelf kun je uitstekend te voet verkennen. Brommers, auto�s en fietsen zijn natuurlijk ook te huur.

Stranden Sint Julians

Er zijn verschillende stranden in St. Julian. Maar slechts enkele daarvan zijn zandstarnden. Op de weg van Quawra naar St. Julian zijn ere en paar maar wel erg klein. De meeste stranden bestaan uit platte rotsen waarop je tijdens je goedkope jongerenreis heerlijk kan zonnenbaden. Ook springen van de rotsen is leuk om te doen. Draag wel goedkope lichtgewicht sportschoenen want er liggen veel scherpe rotsen in de zee. Mooi is het Balutta strand iets buiten St. Julians. Op de achtergrond, boven op de rotsen staat een prachtige oude kerk. Het strand zelf staat vol met terassen en het is een mooie plek om te snorkelen.

Uitgaan Sint Julians

St. Julian is de plek op Malta om lange nachten door te halen. Vooral Paceville met al haar discotheken en restaurants biedt veel voor jongeren. Wat rustiger is het in St. Julian zelf waar het uitgaansleven zich iets meer op de ouderen richt. Wil je een gokje wagen omdat je geld tijdens je goedkope jongerenreis bijna op is dan moet je ook in Paceville zijn. Het enige casino van de stad ligt daar.

Offerte jongerenreis Sint Julians? Klik hier