Jongerenreizen Siofok

Jongerenreis Siofok

Siofok ligt in Hongarije aan het Balatonmeer. De badplaats wordt ook wel de hoofdstad van het Balatonmeer genoemd. Door de vele toeristen die er het gehele jaar door komen is Siofok een van de rijkste gemeenten van Hongarije. Bovendien is het nachtleven in Siofok berucht. Feesten, vooral in de weekenden gaan dag en nacht door. Naast hoofdstad van het Balaton is Siofok ook de hoofdstad van feestvierend Hongarije. Het plaatsje heeft verder prachtige stranden en mooie rustieke natuur. Siofok, kortom, is ideaal om je goedkope vakantiereis tot een success te maken.

Communicatie en betalingsmiddelen Siofok

Hongaars is een moeilijke taal maar het is ook niet echt nodig in de toeristenplaats waar je uitstekend met Duits en Engels terecht kan. Wil je toch graag met de lokalen een praatje maken koop dan een eenvoudig woordenboekje. Contacten tijdens je goedkope jongerenreis met het thuisfront doe je natuurlijk in een van de vele internetcafes die Siofok herbergt. Kun je niet zonder je mobiel dan is dat geen problem en je kunt hem gewoon gebruiken.. Sms-en en bellen vanuit Hongarije naar Nederland is wel duur. Hongarije is lid van de Europese Unie maar je kan er tijdens je goedkope jongerenreis nog niet met Euro\'s betalen. De (HUF) Hongaarse Florint is de munt waar je je drankjes mee moet betalen. Voor een Euro krijg je iets meer dan 250 Florinten terug. Pinnen is geen probleem in Siofok en wanneer je beschikt over een creditcard kan je die ook gewoon gebruiken. Tenslotte is het natuurlijk ook mogelijk om je zuur verdiende Euro\'s in te wisselen.

Klimaat Siofok

Siofok ligt op de zuidoostelijke banken van het Balaton meer. Anders dan aan de noordzijde van het meer waar veel heuvels zijn ligt Siofok in een vrijwel plat landschap. Hierdoor kan het er flink waaien en stormen in de juni-maand. In augustus kan de temperatuur soms wel oplopen tot boven de 35 graden. Aangenaam is het in mei. Genoeg zon om gebruind van je goedkope jongerenreis terug te komen en lekker te zwemmen in het meer.

Advertenties van onze partners

Accommodaties Siofok

Hongarije is dan wel lid van de Europese Unie maar is tegelijkertijd nog steeds vrij goedkoop. Voor een behoorlijk hotel betaal je zo\'n 15 euro per nacht. Verder zijn er natuurlijk tal van goedkopere campings die vaak vlak aan het meer liggen en waar je dus zo vanuit je tent in het water kan springen. Heb je tijdens je goedkope jongerenreis wat meer geld te besteden en ga je met een grote groep naar Siofok dan is het huren van een bungalow of appartement misschien wel iets. Siofok is zo op toeristen gericht dat er bijna alles in alle prijsklassen te vinden is. De meeste campings liggen op een paar kilometer van Siofok.

Vervoer Siofok

Er is een klein vliegveld in Sarmellek, op ongeveer een half uur van Siofok. Rechtstreeks vliegen vanuit Amsterdam is mogelijk. Met de trein kan natuurlijk ook maar reken op meerdere overstappen. Heb je je rijbewijs al en wil je tijdens je goedkope jongerenreis wat meer zien dan Siofok alleen, ga dan met de auto. Hongarije is een mooi land en heeft meer te bieden dan Siofok en het Balatonmeer alleen. Siofok zelf is een klein compact plaatsje en kan prima bewandeld worden. Wil je wat meer zien van de omgeving en je goedkope jongerenreis een beetje sportief doorbrengen dan kun je ook een fiest huren.

Stranden Siofok

Het strand van Siofok is zo�n 15 kilometer lang. Voor sommige stranden moet je betalen omdat er allerlei accomodaties op te vinden zijn. De gratis stranden liggen over het algemeen dicht bij het centrum van Siofok en ten westen daarvan. Hoe dan ook, de stranden van Siofok zijn razend populair in Hongarije en misschien wel de mooiste van het Balatonmeer. Veel gras maar ook zand waar je heerlijk van de zon kan genieten. En het water is ondiep. Perfect om te kytesurfen, een erg populaire sport in Siofok.

Uitgaan Siofok

Siofok is de partyplaats van Hongarije. Er wordt veel en goed gefeest in het verder zo rustieke plaatsje. Discotheken, barretjes en kroegen. Siofok biedt werkelijk alles om je goedkope jongerenreis tot een mooie vakantie te maken. Een absolte aanrader is de Coke Club, een resort aan het strand waar van alles georganiseerd wordt. Van volleybalwedstrijden tot dancepartys op het strand. Wil je tijdens je goedkope jongerenreis op een hollandse manier feesten dan is de Locomotion Partybunker the place to be. Er wordt Heineken bier geschonken en al het personeel is Nederlands. Het caf� Rembrandt, ook Nederlands, is gewoon een oergezellig café waar je ook kan internetten.

Offerte jongerenreis Siofok? Klik hier