Jongerenreizen Playa des Ingles

Jongerenreizen Playa des Ingles

Playa del Ingles ligt in het zuiden van Gran Canaria , het eiland dat bij het Spaanse koninkrijk behoort. De stad is een massaal vakantie oord en misschien wel het grootste en drukste resort van Europa. Het stadje staat vol met hotels, appartementen en cafés. Wanneer je tijdens je goedkope jongerenvakantie van architectuur wilt genieten dan moet je zeker niet hier zijn. Ben je echter op zoek naar zon, strand, zee en lekker uitgaan dan is er wellicht geen betere plek dan het Spaanse stadje in het zuiden van Gran Canaria. Playa del Inles betekent overigens strand van de Engelsen. Degenen die de naam bedacht hebben moeten een vooruitziende blik hebben gehad: in de zomermaanden barst het van de Engelsen in Playa del Ingles.

Communicatie en betalingsmiddelen Playa del Ingles

Met Engels , Duits en ook wel met Nederlands kun je behoorlijk uit de voeten in Playa. Wil je echt met de lokalen in contact komen dan moet er Spaans gesproken worden. Internetcafés zijn er voldoende en bellen en sms-en met je eigen mobiel is natuurlijk ook mogelijk.

Spanje is lid van de Europese Unie en je kan in Playa de Ingles gewoon met je vertrouwde Euro's betalen. Pinautomaten zijn er volop in het stadje en wanneer je een creditkaart hebt kan je die tijdens je goedkope jongerenreis ook gewoon gebruiken.

Advertenties van onze partners

Klimaat Playa del Ingles

Gelegen in het zuidelijk puntje van Gran Canaria is het eigenlijk altijd lekker weer in Playa del Ingles. Een lekker zonnetje en een koele zee zullen er absoluut voor zorgen dat je goedkope jongerenreis in Playa del Ingles een succes wordt.

Accommodaties Playa del Ingles

Playa del Ingles staat vol met grote hotels en appartementenblokken. Sommigen daarvan liggen op een behoorlijke afstand van het strand dus let goed op wanneer je je goedkope jongerenreis boekt. Wanneer je een hotel in het centrum boekt houd er dan rekening mee dat er tot diep in de nacht veel lawaai kan zijn. Verder zijn er hotels en appartementen in vele prijsklassen. Dus ook voor een goedkope jongerenreis zit er absoluut iets goed voor je bij.

Vervoer Playa del Ingles

Vliegen kun je rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Las Palmas in het oosten van Gran Canaria. Vandaar uit rijden er busjes naar alle delen van het eiland dus ook naar Playa del Ingles. In het stadje aangekomen kun je gebruik maken van bussen die langs de stranden rijden. Het meest populaire vervoersmiddel is echter de taxi.

Stranden Playa del Ingles

De stranden van Playa del Ingles, of eigenlijk is er een groot strand, zijn groot en strekken zich uit van de Maspalomas duinen tot het noordelijk gelegen San Agustin. De fraaie brede zandstranden zijn ideaal om lekker te chillen na een hevige nachtclubs in downtown Playa. En natuurlijk zijn er op het strand van allerlei dingen te doen. Jetski's kun je huren, waterskiën is mogelijk en ga zo maar door. Playa del Ingles bidet eigenlijk alles voor een goedkope jongerenreis.

Uitgaan Playa del Ingles

Playa del Ingles staat vol met barretjes, kroegen en uitstekende clubs. Er wordt gefeest tot in de ochtend en je kunt zo vanuit de disco de zee induiken. Populair is de Kasbah in het stadje. De Cream en Pasha nachtclubs laten de beste muziek horen en bekende dj's treden er in de zomermaanden op. Andere populaire uitgaanspots bevinden zich in de Engelse en Ierse 'wijk'. Wil je tijdens je goedkope jongerenreis een gokje wagen dan kan dat in het casino van Playa. Het ligt aan de rand van de stad.

Een levendige homoscene is er ook in del Ingles. Gran Canaria is uitermate populair onder homo's die willen overwinteren in de zon. Ricky's Cabaret Bar, vlak bij Yumbo geeft regelmatig grappige travestietenshows.

Offerte jongerenreis Playa des Ingles? Klik hier