Jongerenreizen Calvi

Jongerenreis

Calvi ligt op het Franse eiland Corsica. Het dorp, ligt op zo een 100 kilometer van Bastia. Calvi dat aan de Middellandse Zee ligt is sinds 1950 een belangrijke toeristenplaats op het eiland. Het vliegveld van Calvi zorgt dat je het eiland makkelijk kan bereiken. Christoffer Colombus, de ontdekkingsreiziger, zou zijn geboren in Calvi. Hij heeft dit echter altijd ontkent omdat Corsica en dus ook Calvi, lange tijd een slechte reputatie hebben gehad. Die slechte reputatie heeft het eiland nu al lang niet meer. Dat komt misschien omdat het 2e parachutisten rechiment van het Franse Vreemdelingen Legioen in de stad is gevestigd. Calvi is dus geen plaats om ruzie te zoeken maar wel weer om een heerlijk te genieten van je goedkope jongerenreis. Daarnaast schijnt Calvi ook een geliefde plaats onder de mafia te zijn. Maar waarschijnlijk hebben ze geen interesse in het geld van toeristen die een goedkope jongerenreis houden. Calvi is zelfs een erg veilige plaats. Zakkenrollers zijn er nauwelijks en de locale bevolking laat veelvuldig de deuren van hun huizen open staan.

Communicatie en betalingsmiddelen Calvi

Frankrijk en dus ook Corsica zijn lid van de Europese Unie en je kan gewoon met euro\'s betalen. Pinautomaten zijn er voldoende in de stad en heb je een creditkaart dan kun die ook in de meeste plaatsen gebruiken. Spreek je Frans dan zal het leggen van contacten tijdens je goedkope jongerenreis een stuk gemakkelijker zijn. Fransen zijn erg trots op hun eigen taal en willen soms gewoon geen Engels spreken. Toch kun je er wel mee uit de voeten in Calvi waar veel toeristen uit heel Europa komen. Internetcafes zijn er ook in Calvi. Makkeliijk om je fotos van de goedkope jongerenreis up te loaden of om even te chatten met het thuisfront.

Klimaat Calvi

In Calvi is het bijna altijd lekker weer. Lekker zuidelijk gelegen in het noordwesten van Corsica kun er bijna het hele jaar door gerekend worden op een warme zon. Een koele bries vanuit zee maakt je goedkope jongerenreis alleen maar leuker.

Accommodaties Calvi

Er zijn tal van campings en hotels in Calvi. De meesten liggen vlak aan zee en op ongeveer 20 minuten lopen van Calvi. Camping les Castors schiet er misschien wel een beetje boven uit. Het ligt vlak bij het strand, heft een heerlijk zwembad en veel faciliteiten zoals winkels en een restaurant. Een echte familiecamping. International Camping is erg populair onder backpackers en bikers. Het is een kleine camping op zo\'n 500 meter van het centrum van Calvi. De bar van de camping is erg populair en er is vaak life muziek. Heb je er geen bezwaar tegen om met meerderen op een kamer te slapen dan bieden de jeugdhostels misschien wel uitkomst. Er zijn er twee in Calvi, het BVJ Corsotel dat vlak bij het station ligt en U Carabellu dat 4 kilometer buiten Calvi ligt en wat moelijk te vinden is. Heb je tijdens je goedkope jongerenreis iets meer geld te besteden dan kun je natuurlijk gewoon een van de vele hotels boeken. En fraai hotel maar wel behoorlijk duur voor een goedkope jongerenreis is Hotel de Villa. Het ligt in het centrum van Calvi en heeft prachtige kamers met LCD tv\'s.

Advertenties van onze partners

Vervoer Calvi

Calvi kan vanuit Amsterdam rechtstreeks met het vliegtuig bereikt worden. Met de trein is ook mogelijk. Het laatste gedeelte moet met de boot gedaan worden. Vanuit Nice vertrekken dagelijks verboten naar Calvi. Maar wil je je goedkope vakantiereis vanuit Italie naar Corsica maken dan is dat ook mogelijk. Vanuit Savona vertrekken ook boten naar Calvi. In Calvi zelf kun je het beste alles te voet doen. Het is een klein compact dorp. Wil je tijdens je goedkope jongerenreis meer van Corsica zien dan kun je de trein pakken of en brommer huren.

Stranden Calvi

Corsica heeft de mooiste stranden van de wereld, zeggen velen. Prachtige witte zandstranden met groene heuvels op de achtergrond. Het strand van Calvi is enkele kilometers lang en je kan een eind de zee inlopen zonder te hoeven zwemmen. Ideaal om tijdens je goedkope jongerenreis te volleyballen. Over het hele strand zijn leuke terassen en snackbarretjes waar je je kater kunt weg eten. Er zijn ook jetski\'s en kayaks te huur en wil je zeilen dan kan er in de haven een catamaran gehuurd worden. Mooi zijn ook de koraalriffen in de omgeving van Calvi. Als je kunt duiken is dit zeker een aanrader.

Uitgaan Calvi

Calvi is een echte toeristenplaats en soms misschien wel wat te druk. Discotheken zijn er veel en Club24 in het centrum is misschien wel een van de bekendste. Verder bieden de campings ook voldoende vertier. Met name International Camping heeft een leuke bar die tot diep in de nacht open is en waar vaak lifemuziek te beluisteren is.

Offerte jongerenreis Calvi? Klik hier