Jongerenreizen Argeles sur mer

Jongerenreis Argeles sur mer

Argeles sur Mer ligt in Frankrijk aan de Middellandse Zee op zon 15 minuten van de oude en prachtige stad Perpignan en ongeveer een half uur rijden van de Spaanse grens. De Pyreneen liggen op een uurtje van de badplaats. Hou je tijdens je goedkope jongerenreis van bergen beklimmen maar heb je geen zin om een uur te rijden? Dan kun je prima terecht in de Alberes, een gaaf gebergte dat Argeles omringd. Geen zin in steile heuvels, probeer dan de vele zandstanden die er zijn. Heerlijk om bij te komen van een avondje stappen en ideaal om nieuwe vrienden te maken. Argeles sur Mer is bovendien een perfecte plaats voor de minder validen onder ons: de Franse plaats heeft onlangs een prijs voor meest gehandicapt-vriendelijke-toeristenplaats in de wacht gesleept.

Communicatie en betalingsmiddelen Argeles sur Mer

Wil je graag Franse vrienden maken dan is het handig om een beetje Frans te spreken. Een paar woordjes is vaak al genoeg om contacten te leggen die je goedkope jongerenreis tot een success te maken. Lukt dat niet dan kun je het proberen met Engels. Gaat dat ook niet spreek dan de universele lichaamstaal. Ideaal op het strand, voor de tent en is de kroeg. In Argeles kun je gewoon met Euros betalen. Pinnen is in de Franse stad ook geen probleem. Hou er wel rekening mee dat de pinautomaten in het buitenland iets meer kosten. Om je goedkopere jongerenreis nog voordeliger te maken is het natuurlijk beter een internetcafe opzoeken. Au Web Mania is niet duur en heeft van allerlei software waaronder ook skype op de computers staan. Wil je toch mobiel bellen dan is dat geen probleem. Het maakt je goedkope jongerenreis wel iets duurder.

Advertenties van onze partners

Klimaat Argeles sur Mer

Argels sur Mer heeft een mediterraan klimaat. Het is er dus, vooral in de zomer, heerlijk weer. Wel kunnen de vele bergen zorgen voor onweer en zware regenbuien. Een goedkope jongerenreis begint natuurlijk met het zoeken van een geschikte niet te dure slaapplaats. Het strand kan natuurlijk altijd maar waar laat je dan je spullen? Beter is om een van de vele campings te checken die de badplaats biedt. Aan het strand ligt de 4 sterren Camping le Soleil. Perfect om in de ochtend direct vanuit je slaapzak in de koele zee te duiken. Vind je het niet erg om wat verder te lopen dan ligt op 50 meter van de zee Camping le bois du Valmarie. Andere campings, er zijn er tientallen, liggen tussen de 500 meter en 6 kilometer van het strand. Keuze volop dus. Wil je tijdens je goedkopere jongerenreis net zoals thuis tussen de witte lakens wakker worden dan moet ere en hotel geboekt worden. Ook hier weer is er keus genoeg. Een goedkoop 2 sterren hotel op slechts 20 meter van de zee is het Hotel Beau Rivage. Wil je op de chique tour probeer dan het op 150 meter van de zee gelegen Hotel les Mouettes. Ga je met veel vrienden op vakantie dan kun je natuurlijk ook een bungalow of zelfs een villa huren. Het maakt je goedkope jongerenreis wel een stuk duurder maar misschien ook onvergetelijker.

Vervoer Argeles sur Mer

Naar Argeles kun je met de trein, de auto en het vliegtuig. De trein is misschien het beste. De TGV, hoge snelheidstrein brengt je tot in Perpignan. Vandaar spring je gewoon op een van de vele bussen die naar Argeles rijden. Vanuit Amsterdam zijn er ook vluchten naar Perpignan. Wanneer je met de auto gaat houdt dan vooral in de zomermaanden rekening met files. Frankrijk is nog steeds een populair vakantieland. In Argels zelf kun je brommers en fietsen huren. Lopen gaat ook, de stad is niet te groot en alles ligt vrij dicht bij elkaar.

Stranden Argeles sur Mer

Een goedkope jongerenreis naar Argeles maak je natuurlijk vooral om te genieten van de vele stranden en de zee. Argeles beschikt in feite over een groot strand met een lengte van ongeveer 7 kilometer. Wanneer je op het strand even niet naar de zee of andere mensen wilt kijken draai je dan gewoon om en geniet van het Alberes gebergte dat opdoemt. Wil je rust en even niets, geniet dan voor een paar uurtjes in de mooie kreekjes van Portells en L Ouille. Verder zijn er tal van watersporten te doen waarvan snorkelen misschien nog wel het mooist is in de Franse badplaats.

Uitgaan Argeles sur Mer

Het oude stadje Argeles ligt op zon anderhalve kilometer van het strand. Argeles sur Plage waar de campings en danstenten zijn ligt vlak aan zee. Wil je tijdens je goedkope jongerenreis het liefst contact met andere vakantiegangers maken blijf dan gewoon op het strand zitten. Wil je wat meer cultuur dan moet je naar het centrum waar de gezellige barretjes en cafes zijn. Natuurlijk zijn er op de campings altijd wat openlucht discos maar voor het betere werk moet je toch echt op de brommer of beter met de taxi naar het dorpje.

Offerte jongerenreis Argeles Sur Mer? Klik hier